Строители ще протестират пред сградата на Общината в Шабла

07:56, 09 мар 16 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Строители ще протестират пред сградата на Общината в Шабла от 10 до 15 часа днес заради неизплатените суми за свършена от тях работа на стадиона в морския град.

Проектът "Развитие на спорта в община Шабла – реконструкция и доизграждане на стадион и парков комплекс в гр. Шабла, община Шабла" се финансира по Програмата за развитие на селските райони и е на стойност 5 539 842.лв. без ДДС. Изпълнител на строително-монтажните работи по проекта е ДЗЗД "Шабла Спорт 2015", обединение между "Теракоминженеринг" ЕООД  и "Динамик Ресурс" ООД.

Общо 300 000 лева имат да получават подизпълнители и доставчици на услуги от Шабла и Каварна от "Теракоминженеринг" ЕООД . Задълженията към три фирми от Каварна, чиито работници блокираха международния път Шабла- Дуранкулак на 3 и 4 март са около 90 000 лева.

Строителите са получили уверение, че най-късно до 15 часа днес ще има преведени суми. Затова те ще изчакат, като дотогава ще имат присъствие пред Общината. Ако обещанието не бъде спазено, управителят на каварненската фирми „Логос” Илия Чакъров ще обяви безсрочна гладна стачка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама