Четин Казак: Нищо чудно да има предсрочни избори

08:42, 09 мар 16 / Политика 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Считаме, че сегашното управление издава много тревожни сигнали за непоследователност и нестабилност. Стопират се важни проекти. Раздорите в управляващата коалиция, алчността на някои от коалицонните партньори, създават усещането, че мнозинството и правителството са крайно нестабилни. 

Това коментира по бТВ Четин Казак, който е и първият номиниран за лидер на ДПС след отстраняването на Лютви Местан. Според Казак е нормално да го номинират съмишлениците му от Габрово. 

Той бе категоричен, че ако тези тенденции продължават, това ще доведе до нарастване на социланото напрежение и "нищо чудно до предсрочни парламентарни избори". 

"Националната конференция ще избере новия лидер, но единственият и незаменим председател е нейният основател Ахмед Доган. Въпрос на негово решение е дали да се върне, както и на решение на националния съвет. Цялата партия пулсира със сърцето и душата на своя лидер. Решенията ще се съгласуват и с почетния председател. Националната конференция ще се обедини около най-достойния нов председател на партията", заяви Казак. 

Според него Кърджали е, бил е и ще продължава да бъде бастионът на ДПС, независимо от всеки опит да се промени тази реалност. 

"Ще разчитаме на подкрепата на всички български граждани, независимо от верската им принадлежност", каза още Четин Казак. 

Той коментира и решението за Конституционния съд за отмяна на част от здравната реформа на министър Петър Москов, като посочи, че "реформата" е в ущърб на гражданите и е в абсолютно грешна посока.

"Конституционният съд потвърди и нашата теза. Крайно време е правителството да си вземе бележка и да преразгледа цялостната си политика в здравеопазването", заяви Казак. 

Той допълни, че на вчерашната среща при президента от ДПС споделили вижданията си и посочили, че трябва да се обърне повече внимание на малкия и средния бизнес.

"През всички 25 години много хора са се опитвали да разцепват ДПС. Историята е доказвала, че всички те са грешали. Всеки трус в началото изглежда да е голям, после затихва", добави той.

За ДОСТ Казак заяви: "партии в България колкото искате. Нагледахме се на партии двойници, които имитират ДПС, които се мъчат да го подменят".

Той потвърди, че има четирима изключени от Шумен заради жалба и ако се установят нередности, ще се преразгледа това решение.

За забраната за влизане в Турция Казак заяви, че много негови колеги са посетили страната без проблем.

"Турция преживява сериозно изпитание и е съвсем естествено, ако искаме да решим проблема, трябва да действаме в партньорство с нея", убеден е Четин Казак. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама