Двама пияни шофьори хванаха в Търговищко

10:19, 09 мар 16 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама водачи на автомобили, седнали зад волана след употреба на алкохол, са засекли пътните полицаи в Търговищко, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Първият провинил се шофьор е установен във вторник около 22,30 ч. по пътя след с. Долна Рътлина в посока с. Церовище, община Омуртаг.

Правоспособният водач Н.А., на 24 год., от с. Конево, община Върбица, управлявал лек автомобил „Ауди 80“ с шуменска регистрация, когато бил спрян за проверка.

Концентрация на алкохол в издишания от него въздух била 1,63 промила, установено с дрегер. Взета му е и кръвна проба за химически анализ.

Около 01,00 ч. тази сутрин полицаите спрели за проверка „Опел Астра” на входа на с. Обител, община Омуртаг. Зад волана на колата бил собственикът й - правоспособният водач  Р.Б., на 22 год., от с. Паничино, община Омуртаг.

След като надул дрегера, се оказало, че концентрация на алкохол в издишания от него въздух е 1,42 промила. Той обаче отказал кръвна проба за химическо изследване.  Двамата водачи са задържани в Районното управление в Омуртаг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама