Пуснат на свобода рецидивист нападна домакиня с нож

11:37, 09 мар 16 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рецидивист с 19 осъдителни присъди нападна с нож възрастна жена, опитала се да предотврати кражба от собствения си двор посред бял ден. За поредния случай на грабеж и насилие над възрастни хора в плевенско село информират от Окръжна прокуратура – Плевен.

Обвинителен акт е внесен срещу 40 годишния Красимир Ц., който през лятото на 2013 година извършил грабеж с нож на възрастна жена в с. Ставерци, при условията на опасен рецидив.

Целта на обвиняемия били 2 кубика дървесина за огрев, които решил да присвои. В изпълнение на намеренията си, Красимир изкъртил тухлената ограда на жертвите и един ден започнал да пренася дървата в собствения си двор.

Обезпокоена от тревожния лай на кучето, потърпевшата излязла на двора да види какво става. Когато го забелязала се развикала с намерението да го изгони от двора си. Обвиняемият също повишил тон и след като насочил към нея нож, я заплашил „ да млъкне, че ще ги изколи всичките и че ще ги краде когато си иска“.

Уплашената стопанка отстъпила назад и от страх се развикала още по-силно. За щастие съседите се намесили и това накарало Ц. да преустанови злодействията си срещу възрастната жена. Прибрал ножа, но демонстративно прехвърлил дървата навън от двора на хората, излязъл през дупката и се прибрал.

Уплашената от заканите с убийство жена не могла да направи нищо, за да запази собствеността си върху дървата за огрев

След деянието Красимир се е укрил и е обявен за общодържавно издирване. По данни на близките е напуснал страната и се намирал в Испания. На 17.09.2015г., веднага след като лицето е било установено от МВР, с постановление на прокуратурата производството е възобновено и рецидивистът е предаден на съд. Предстои насрочване на делото за разглеждане в Окръжен съд Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама