Продават на търг имоти на „Земинвест” в Поморие и Карнобат

11:39, 09 мар 16 25 725 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерският съвет даде съгласието си да бъдат продадени на търг недвижими имоти, собственост на „Земинвест” ЕАД, съобщиха от правителствената пресслужба. Дружеството е със 100 % държавно участие в капитала и правата в него се упражняват от министъра на земеделието и храните.

Паричните средства от продажбата на терените и сградите в Поморие, Карнобат, Шабла, София и с. Септемврийци (стопански дворове, конюшни, ветеринарни лечебници) ще останат в търговското дружество, като с тях се предвижда възстановяване на техническото състояние на стопанисваните водоеми, въвеждането им в редовна експлоатация и подобряване на сигурността.

„Земинвест” ще пристъпи към продажбата с начална цена не по-ниска от пазарната стойност, определена от независим оценител, сертифициран от Камарата на независимите оценители в България.

Скандал се разрази със „Земинвест“ през миналата година, когато стана ясно, че за всичките над 450 язовира в Кърджалийска област се грижи един-единствен служител на дружеството, който не беше получавал заплата от 12 месеца. Останалият персонал на фирмата също не беше взимал с месеци възнаграждение. На работа в „Земинвест“ са се водили главен счетоводител, главен инженер и двама служители в Кърджали и Пловдив. Това без Съвета на директорите, който е тричленен.

Заради подозирани злоупотреби в дружеството в него започна проверка на прокуратурата и на държавната финансова инспекция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама