Плевнелиев и Цветанов обсъдили възможна епидемия заради бежанците

12:56, 09 мар 16 / Политика 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Като основен акцент рамките на традиционния месец на политическите консултации президентът Росен Плевнелиев и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов са обсъдили бежански поток на гръцко-македонската граница.

“Заради него има предпоставки за епидемия и инфекциозни заболявания, което може да доведе до потенциална здравна заплаха за България”, каза Цветанов след срещата.

Той препоръча да се подобри координацията с Министерството на здравеопазването и похвали подготовката на Военномедицинска академия (ВМА).

Шефът на депутатите от ГЕРБ коментира и решението на Конституционния съд да отмени част от здравната реформа, като посочи, че председателят на ресорната комисия д-р Даниела Дариткова и представители на министерството ще предприемат съответните стъпки. По-рано днес министър д-р Петър Москов заяви, че текстовете ще бъдат редактирани и внесени отново.

„В диалог и със съответните заинтересовани страни в сферата на здравеопазването може да се постигне оптимизиране на законодателството и да може с преследващите стъпки, които се приемат в българския парламент, да не се стига до подобни конституционни решения, които да ограничат възможността да се реализират тези политики“, заяви Цветанов.

Вторият в ГЕРБ, въпреки сигналите, които даде, че партията най-вероятно няма да издигне Плевнелиев за втори мандат, даде висока оценка на работата на държавния глава.

„Нека да отчетем и заслугата на президента за всичко това, което се случи през последните години. Нека да си припомним и ситуацията през 2013 г., когато президентът беше натоварен с една отговорност, с която президент през последните 26 години не беше натоварван - съставянето на служебно правителство, което да даде възможност да се проведат нормални предсрочни парламентарни избори и да дадем тази стабилност, която имаме днес в страната“, каза още Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама