Ученически банди от цяла България забиват на рок фестивал в Пловдив

13:40, 09 мар 16 / Култура 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
19 младежки групи от 7 града са заявили участие в S`COOL ROCK FEST Пловдив, съобщиха организаторите на феста. Условие за младите рок таланти е да представят три авторски "парчета", като по този начин се създава стимул за създаване на авторска музика, поясни Георги Сатаната.

Ментор на участниците ще бъде Ру. Ще бъдат проведени и уъркшопове като съпътстващи мероприятия на S`COOL ROCK FEST. Младежите ще имат възможността да обогатят познанията си по музика, да получат ценни съвети за сценично поведени и работа с професионални инструменти, озвучение и ефекти.

"Труда на самоуките таланти трябва да се подкрепя. Това са деца, които творят, а не влагат енергия в това да разрушават живота си", допълни Ру. Представителите на STAGE 51 съобщих, че имат намерение да извършват срещи в училищата, за да популяризират инициативата и да помогнат за реализацията на творците.

От март до юни 2016 г. ще се проведат осем прослушвания, под формата на рок концерти, на млади съществуващи училищни групи като част от текущата програма на "Център за сценични изкуства STAGE 51". Организаторите поясниха, че няма да има конкурсно оценяване, за да се избегнат излишни притеснения за участниците.

Десетте най-добре представили се групи ще бъдат официално поканени да се явят на втори етап на фестивала под мотото "Рокът за едно по-добро бъдеще в Стария град на Пловдив на 9 и 10 септември. Най-добрите тийнейджърски рок групи ще се изявят на сцена и пред поканените утвърдени хедлайнери. Така ще бъде привлечена публика от вече утвърдени имена в рока, пред която да се представят участниците.

Техен ментор ще бъде Димитър Кърнев - китаристът на рок група Д2 и композитор, както и организатор на конкурса „Голямото междучасие“. След края на изпълненията той ще избере една от представилите се групи за директно участие в „Голямото междучасие“. Известна, доказала се и любима на тийнейджърите група ще закрие с грандиозно шоу рок феста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама