Крепостта Урдовиза в Китен блести на туристическия форум в Берлин

14:06, 09 мар 16 25 1874 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Древната крепост Урдовиза в Китен е сред забележителностите, които се презентират на най-мащабния туристически форум в Германия – ITB Берлин. Изложението стартира днес и ще продължи до 13 март. В него се представят най-добрите услуги от цял свят в сферата на туризма.

Урдовиза е сред избраните места, с които Община Приморско участва в борсата. Сред другите забележителности са тракийското светилище Бегликташ, резерватът Ропотамо, експозицията в музея на „Лев Николаевич Толстой“, както и експозицията „Тайните на морското дъно“, в която също присъстват снимки от китенското крайбрежие.

Средновековната ранновизантийска крепост Урдовиза е една от най-ценните, но все още неразработени исторически забележителности по Черноморието. При разкопки там са открити артефакти от 3 век преди Христа. Историкът и директор на НИМ Божидар Димитров нарича крепостта перлата на древния поселищен живот в община Приморско.

Реконструкцията на Урдовиза е сред приоритетните инфраструктурни обекти за Китен. В момента достъпът до нея за посетители е ограничен, тъй като се намира в база на военното министерство. В най-скоро време се очаква крепостта да бъде обявена за паметник на културата и Община Приморско да стане собственик на терена. По този начин ще може да кандидатства с проекти за финансиране на консервационните и реставрационни работи. Историческата забележителност ще привлече туристи в Китен през цялата година и е от изключително значение за развитието на града.
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Carloshourn 19:48, 11 окт 21

Всего в мире зафиксировали 230 418 451 случай коронавирусной инфекции. За сутки было выявлено 483 898 заболевших COVID-19.
Об этом свидетельствуют данные Всемирной организации здравоохранения (ВОЗ).

Отмечается, что число скончавшихся пациентов с COVID-19 достигло 4 724 876 подробная информация доступна на ресурсе:
http://mlm-forum.ru/member.php?u=299553

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама