Обсъждат финансовите проблеми в МБАЛ "Св. Мина" в Пловдив

14:34, 09 мар 16 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Насрочена е среща между КТ "Подкрепа" и новия управител на МБАЛ "Св. Мина" Галина Карауланова. Между двете страни ще бъдат обсъдени подписването на колективния трудов договор и проблемите, които съществуват по гарантираността на финансовата стабилност на дружеството", съобщи днес председателят на синдикалната организация в Пловдив Атанас Кръстев.

"Тревожното е, че продължава да съществува голям проблем с изплащането на заплатите на персонала и материалните стимули от клиничните пътеки. За нас най-важно е ръководството и Община Пловдив да оздравят дружеството, защото съществува голяма заплаха от обявяването му в несъстоятелност", заяви Кръстев.

Той допълни, че въпреки изплащането на забавените заплати през миналата година, проблемите продължават. "Имах среща със стария директор Борис Джурджев, на когото казах, че според информацията, която имам, опасността от обявяване на несъстоятелност е голяма. Затова задължително трябва да се гарантират работните заплати. Притеснение е, че въпреки задължението според закона, Джурджев е плащал стари дългове, а не заплатите", каза още Кръстев.

Според него напускане на персонал няма на този етап. "Заплатите в болницата са ниски. Един началник на кабинет получава 1 000 лв.  Това е другият проблем. Ниските заплати водят до липса на специалисти. Защото всички ще искат да започнат работа в частно здравно заведение, където възнагражденията за подобна позиция са двойни и дори тройни", уточни председателят на синдикалната организация в Пловдив.

Потвърждение на думите му са, че в болницата има обявени много свободни места, които продължават да са незаети.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама