Задълбочаване работа с младите е сред приоритетите в работата на БЧК - Русе за 2016 г.

14:38, 09 мар 16 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 9 март, в Доходното здание се проведе Годишното отчетно Общо събрание на ОС на БЧК - Русе. На събранието присъстваха директорът на БЧК - Русе д-р Руденко Йорданов, председателят на Общински съвет - Русе чл.-кор. проф. Христо Белоев, директорът на дирекция "Обществен ред и сигурност" към Община Русе Спасимир Димитров, множество доброволци и гости. 

Поздравителен адрес бе прочетен от името на областния управител доц. д-р Стефко Бурджиев, който за пореден път изрази своето възхищение от работата на доброволците, и им пожела да са все така всеотдайни и с големи сърца. 

По време на събранието бяха представени отчет на Областния съвет на БЧК - Русе за работата на Областната организация през изминалата 2015 г., отчет на Контролната комисия за 2015 г., отчет за изпълнението на бюджета на ОС на БЧК - Русе през 2015 г., както и план за работата на русенската организация през 2016 г. Бяха очертани основните приоритети на червенокръстците през настоящата година, сред които повишаване капацитета на организацията за предоставяне на услуги за намаляване на социалната уязвимост; повишаване възможностите за работа в екстремни ситуации, като се обърне специално внимание на реакциите при бедствия, аварии и катастрофи; укрепване на Българския младежки червен кръст и повишаване капацитета на Младежкия авариен екип, особено за оказване на първа психологическа помощ. 

БЧК има амбициите да продължи процеса на приобщаване на нови хора в трудоспособна възраст като доброволци, и достигане на по-добро ниво на готовност на Областната организация за реакция при кризисни ситуации чрез обучение и укрепване практическите умения на доброволните екипи. Очаква се и активизиране на контактите на местно ниво и търсене на възможности за финансиране на услуги от общинския бюджет за осъществяване на делегирани дейности. 

Конкретните очаквания към Българския младежки червен кръст са изграждане на нови клубове и активна работа за реализиране на съвременен доброволчески мениджмънт за мотивиране и задържане на доброволци. Организацията ще работи и за повишаване подготовката на младежите - доброволци, предимно в областта на здравната профилактика - наркомании, СПИН, тютюнопушене и други. Младежкият авариен екип също е сред акцентите, като там се очаква привличане на нови членове и попълване на състава. 

По време на събранието бяха засегнати и множество други теми, като мениджмънт на бедствия, водноспасителната дейност, социално подпомагане, здравнопросветната дейност, връзките с обществеността и финансово-стопанската дейност. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама