Добрич е с най-скъпите горива

14:44, 09 мар 16 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Добрич е сред градовете с най-скъпите горива, заедно със София, установи проучване на Topnovini.bg.

Добрич е рекордьор по цени на газта – 88 стотинки. В същото време в други градове цените на газта са: 66 ст. В Стара Загора, 67 ст. във Варна, 71 ст. – в Хасково. Дори в София  цените на газта са между 85 и 88 ст./л.

Сравнението на цените в три от най-големите вериги - "ЕКО", "Лукойл" и "ОМВ", в по-големите градове в страната показват, че цената на дизела в Добрич е 1,77 лв./л, докато в другите градове цената варира от 1,46 във Варна, 1,61 лв. в Стара Загора, 1,69 лв. в Русе и Велико Търново до 1,72-1,77 лв. в София. Бензинът в Добрич е 1,83 лв., докато във Варна е 1,61 лв., 1,65 лв. в Стара Загора, 1,79 лв. в Пловдив, а в София също е 1,83 лв.

Варна и Стара Загора са сред градовете, които могат да се похвалят със средно по-евтини горива спрямо останалите големи населени места в страната.  Определени бензиностанции в Пловдив и Хасково дори са пуснали бензин и дизел за по над 1,90 лв. Но това са само единични случаи.

Както Topnovini.bg вече съобщи, добричлии масово пътуват до Варна, за да зареждат гориво. Те дори изпратиха писмо до бизнесмена Веселин Марешки, за да го поканят да направи евтина бензиностанция и в Добрич с надежда цените на горивата да се понижат.

Пред Topnovini.bg Веселин Марешки увери, че при първа възможност ще разкрие обект в добруджанския град, но не се ангажира със срокове за това. В общественото пространство има информация, че той вече е избрал къде ще е бензиностанцията му в Добрич.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама