Пепа Деведжиева иска оставката на главния архитект на Пловдив

14:56, 09 мар 16 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Оставка на главния архитект на Пловдив Румен Русев иска лидерът на Демократи за силна България (ДСБ) в Пловдив Пепа Деведжиева. В разпространена до медиите официална позиция тя припомня как арх. Русев обяви, че не помни кога е давал разрешение за бутането на сградата. Ако е така, какво прави той в общината и защо веднага не подаде оставка, пита Деведжиева.

Публикуваме пълния текст на позицията без редакторска намеса:

Нация, която не пази историческата си памет, е обречена. Често повтаряме тези думи, но и често ги забравяме и всъщност за някои управници те са само куха фраза. Иначе нямаше да се стигне до опита да бъде съборен тютюневият склад в центъра на Пловдив – в неделя, в края на дълга серия почивни дни, по някакъв полукриминален начин.

И когато гражданите реагираха, институциите се  разбързаха да спират рушенето. Но преди това се разиграха истински абсурди. Главният архитект на общината Румен Русев обяви, че не помни кога е давал разрешение за бутането на сградата. Питам, ако е така, какво прави той в общината и защо веднага не подаде оставка?

Поредната проява на гражданска активност ме радва, но ако партиите не решават проблеми, а просто следват гражданското недоволство, какъв е смисълът от тяхното съществуване? Може би е странно, че го казвам, а съм политик, но всички ние трябва дълбоко да се замислим. Защото, ако управляваните от политици институции години наред нехаят, а после тичат да гасят пожари, нещо не е в ред.

Темата за тютюневите складове е дълга, защото те са част от концепцията на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 г. И вчерашното събаряне  е и повод да попитам ще се случи ли онази част от планираната културна столица, наречев Тютюнев град? Или тя ще остане поредното добро намерение на хартия? Защото тези складове са частни и общината трябва бързо да реши проблема със собствеността. Иначе Тютюневия град скоро няма да го има. Не само като културна концепция, а чисто физически.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама