Извънредно положение в Унгария заради мигрантите

17:08, 09 мар 16 / Свят 25 244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Властите в Унгария решиха да бъде увеличено присъствието на полицията и армията заради контрола върху мигрантския поток. В отговор на бежанската криза вътрешното министерство обяви, че е разширило „кризисното положение“, което преди няколко месеца бе обявено в граничните на Сърбия зони, и сега то е в сила в цялата страна. По силата на извънредното положение силите на реда могат да извършват обиски без заповед.

"Унгария обяви това, след като няколко държави на Балканите взеха допълнителни мерки, за да се предпазят от мигрантите", обяви вътрешният министър Шандор Пинтер.

„Унгария ще засили защитата на границите си. Обявяваме кризисна ситуация заради миграцията за цялата държава”, каза той пред журналисти и допълни, че Словения, Хърватия и Сърбия са предприели всички стъпки, за да ограничат броя на мигрантите, на които се позволява да преминат през границите им.

Шандор Пинтер заяви, че Унгария също прави подготовки по протежение на границата с Румъния, за да бъде способна да издигне ограда в рамките на 10 дни, ако е необходимо.

Припомняме, че Унгария вече построи ограда по границите със Сърбия и Хърватия.

Според унгарските власти мерките са необходими заради неизвестните ефекти, които могат да се появят от затварянето на западния балкански маршрут за мигрантите. През изминалите седмици средно по 100 души са влизали незаконно в Унгария през нейната южна граница.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама