33 хил. лева санкции са наложили от началото на година НАП - Шумен

17:38, 09 мар 16 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През първите два месеца на годината служителите на Националната агенция за приходи (НАП) в Шумен са съставили  68 акта за установяване на административни нарушения, като са наложени имуществени санкции за общо 33 750лв. Това съобщиха от данъчното в Шумен.

165 проверки, от които 125 тематични и 40 текущи отчитат за първите двамесеца на 2016 г. оперативните инспектори от офис Шумен на ТД на НАП Варна.  

107 от тематичните проверки са в обекти на селектирани задължени лица в района на град Шумен. Извършени са и 11 инвентаризации на търговски обекти. 7 от извършените проверки са на неизрядни задължени лица.  

Съвместно с други контролни органи, между които органите на МВР, ДАИ, Инспекцията по труда, Национална служба по зърното и фуражите и др. са реализирани  2  проверки.

През януари и февруари данъчните са съставили  68 акта за установяване на административни нарушения, в т.ч. 18 броя за неиздаване на касови бележки и  за неспазване на други изисквания на Наредбата за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти. 50 броя са съставените актове за неспазване на осигурителното законодателство. Наложени са имуществени санкции за общо 33750лв., а за 3 обекта са издадени разпореждания за запечатване на търговските обекти.

Софтуерът за дистанционна връзка на всички касови апарати със сървърите на НАП следи издаването на касови бележки от фирмите всеки месец. Системата позволява автоматично селектиране на обекти, в които оборотът значително се разминава със средния за бранша в съответния регион.  Проверките в обектите на задължените лица се извършват целогодишно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама