"Дунав" с убедителна и важна победа срещу "Академик" в Русе

19:21, 09 мар 16 / Спорт 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съставът на "Дунав" се наложи с 3:0 гейма над "Академик" в отложена среща от първенството на Висшата лига. Така русенският отбор е на четвърто място в класирането с три точки повече от петия "Виктория Волей" и е на две точки от третия "Ботев", като е с мач по- малко от тима от Луковит. 

Днес в зала "Дунав" домакините започнаха силно двубоя и още на първото техническо прекъсване имаха аванс от четири точки. До края на частта русенските волейболисти не дадоха никакви шансове на съперниците си и спечелиха с 25:16. Домакините продължиха да доминират в играта и в началото на втория гейм. С добър начален удар те разколебаха посрещането на гостите и водеха с 5 точки на първото техническо прекъсване.

Последваха обаче грешки в отбора на "Дунав" и гостите намалиха пасива си в резултата. Серия от три поредни точки даде отново аванс за домакините на второто техническо прекъсване- 16:13. До края на гейма те не допуснаха обрат в резултата и затвориха частта при 25:23.

В началото на третия гейм играта вървеше точка за точка. След първото техническо прекъсване гостите записаха серия от 4 поредни точки. Преднина, която имаха и до второто техническо прекъсване- 16:11. В следващите минути обаче русенските волейболисти напълно доминираха в играта- стабилно представяне в защита, ефективна блокада, точни отигравания в атака и прецизен начален удар. 

Така след 25:20 русенският отбор стигна до категорична победа срещу "Академик" с 3:0 гейма след 1 час и 15 минути игра в зала "Дунав".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама