Цветанов иска да има повече кандидати за шеф на КЗК

22:23, 09 мар 16 / Политика 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Надявам се на следващата процедура за избор на председател и членове на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да има много повече кандидати. Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНТ. Днес беше прекратена процедурата за избор на председател след оттеглянето на единствения кандидат Росен Желязков (ГЕРБ). 

"Надявам се кандидатите да бъдат много повече, за да не изпадаме в подобна хипотеза и днес нямаше да се стигне до провал, ако имаше друга кандидатура," коментира Цветанов.  Росен Желязков оттегли кандидатурата си след като премиерът Борисов и лидер на ГЕРБ поиска партията му да не участва в парламентарната процедура, за да не бъде обвинена в задкулисие. 

За отношенията между главния прокурор Сотир Цацаров и председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов Цветанов каза, че между тях има личностен спор, а не политически конфликт. По думите му от този спор се опитва да извлече полза ДСБ. "В момента има личен сблъсък между ръководството на ВКС и главния прокурор. Много са хората, които искат да се възползват политически от този конфликт, а най-умели в това са тези, които хем са в управлението, хем казват, че са в опозиция", заяви Цветанов.

Цветанов изрази притеснението си и по неподписания рамков договор между лекарския съюз и здравната каса, както и около проекта за събиране на пръстови отпечатъци. Той обаче изрази подкрепта на ПГ на ГЕРБ за министъра на здравеопазването Петър Москов и му препоръча да бъде по-диалогичен с всички заинтересовани страни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама