Не пуснаха от ареста балчиклия, обвинен в опит за убийство

15:18, 15 мар 16 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стоян Стефанов от Балчик ще чака в ареста делото си за опит за убийство. Това реши Апелативният съд във Варна, който потвърди най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо 26-годишния мъж.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 16 януари тази година в родния си град направил опит да убие 34-годишния Ивайло Георгиев.  В този ден Стефанов започнал да се черпи с приятели от обед. Към групата се присъединил и Ивайло. Изпитият алкохол отключил неочаквана агресия. Според обвиняемия пострадалият многократно го обиждал.

Напрежението ескалирало и Стоян пробол с нож гърдите на Ивайло. Сигналът за инцидента бил получен на тел. 112 и само бързата намеса на лекари от варненската болница „Св.Марина” спасила живота на пострадалия. Първоначалният арест на Стефанов е едва на 19 януари, защото в продължение на три дни той се укривал.

Това е втори опит на защитата на Стефанов да го изкара от ареста, като настоява обвинението да се преквалифицира от опит за убийство в причиняване на телесна повреда. В началото на март Окръжният съд в Добрич е отказал да измени мярката му в по-лека. Сега и втората съдебна инстанция смята,  че няма никакви основания за промяна на първоначалната мярка за неотклонение. Престъплението е тежко по смисъла на закона, а наказанието е от 10 до 20 години затвор. Този факт мотивира съда за извода, че ако е на свобода Стоян може да се укрие от наказателно преследване или да се опита да окаже въздействие върху неразпитани още свидетели, а с това да извърши и ново престъпление.

Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама