Фотоизложба „Вода” откриха в Стара Загора

07:03, 16 мар 16 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Старозагорската журналистка Йорданка Джонджорова откри самостоятелна фотоизложба „Вода“ във фоайето на Общината. Чрез 22 тематични снимки е разкрита красотата на водата и душата на авторката, а поводът е Световния ден на водата - 22 март.

 „Водата е част от нас във всеки един момент от живота ни. Всеки от нас търси лечебната й сила. Всеки може сам да намери своята символика. Авторката пък не спира да ни изненадва – с филми, изложби и всички обществените каузи, които подкрепя“, каза при откриването зам.-кметът Иванка Сотирова.

Фотографиите разкриват красотата на разнообразни водни площи от Стара Загора, Русия и Гърция. Освен пейзажните снимки, авторката е включила и дебютните си опити в макрофотографията на водна дисперсия.

 „Нека отбележим Световния ден на водата, вместо със стряскаща статистика, с 22 фотографии, които искрено се надявам, да бъдат ефектната провокация към всеки от нас, за да пазим природата чиста", сподели Йорданка Джонджорова.

 Това е трета самостоятелна изложба на Джонджорова след  „Очите на душата“ и „Деца на ангелите“ и също като тях е благотворителна.

Средствата от откупките ще бъдат дарени в подкрепа на каузата „Не на насилието срещу жените“. Йорданка Джонджорова не пропуска да подчертае, че фотографията й е само хоби, а кадрите през обектива задължително минават през душата й. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама