Ангелкова и екоорганизации ще обсъждат промените в Закона за туризма

07:35, 16 мар 16 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на туризма Николина Ангелкова изпрати покана до представители на екологични организации, туристически бранш, местна власт и др. за обсъждане на предложенията за промени в Закона за туризма, съобщиха от пресцентъра на министерството. 

 

Дискусията е насрочена за 16 март от 14:00 часа, в зала Тържествена на Централния военен клуб в София и ще бъде предавана онлайн през сайта на Министерството на туризма. 

 

Срещата има за цел да събере на едно място заинтересованите страни, за да бъде намерен баланс в предложенията за опазване на околната среда и създаване на ред и условия за къмпингуване. Общественото обсъждане по Закона за туризма бе удължено с две седмици, като и към този момент продължава работа по прецизиране на текстовете в него. 

 

По разпореждане на премиера Бойко Борисов депутати от партията ще внесат в парламента предложение за отмяна на забраната за къмпингуване и паркиране в зона А по Черноморското крайбрежие. Отмяната ще стане с изготвянето на нови поправки в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Това се случи след масово обществено недоволство от внесените промени за забрана на къмпингуването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама