Панелки с до 35 апартамента в Добрич могат да се санират по нова програма

07:43, 16 мар 16 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Основните моменти в процеса на кандидатстване пред Община Добрич за включване на собствениците на сгради в проект „Енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради” от Инвестиционната програма на Общината ще бъдат разяснени на среща на 18 март от 18 часа в малката за зала на втория етаж в Общината. Ще участват експерти от Община Добрич и Областния информационен център.

Срещата има за цел да представи пред гражданите условията и процеса на кандидатстване пред Общината, както и критериите за подбор на жилищни сгради за обновяване.

Допустими за участие по програмата са многофамилни жилищни сгради, които са масивни сгради и са проектирани преди 26 април 1999 г. Става въпрос за сгради до 35 самостоятелни обекта, включително с жилищно предназначение, строени по индустриален способ - ЕПЖС (едропанелно жилищно строителство), ППП (пакетно-повдигани плочи), ЕПК (едроплощен кофраж), пълзящ кофраж и разновидностите им.

Проектът „Енергийна ефективност в административните и жилищни сгради“ е един от най-важните за Община Добрич, обясни зам.-кметът по икономическо развитие и европейски фондове Росица Йорданова. Община Добрич е бенефициент, но реалните ползватели на средствата от ЕС ще бъдат самите граждани, като обектите на интервенция са техните жилища. Йорданова апелира на срещата да присъстват домоуправителите или живеещите в квартали, които ще помогнат да се постигне максималния ефект от програмата с оглед цялостното изпълнение на интегрирания план за градско възстановяване и развитие. Това са  жк Дружба бл. 56, жк „Балик“ , бл. 38, 23, 26, 63, 10, 8, ул. „Каменица“ бл. 8 вече са си подали документите, ул. „Димитър Ковачев“, бл. 46, ул. „Орфей“ 20, жк „Строител“ бл. 65 и 67”, каза Йорданова. Бюджетът е 3 750 490 лева, в които са включени всички разходи по изпълнение и крайно приключване на санирането на блоковете, обясни Росица Йорданова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама