Общината дава 23 000 лв. за 5 тенис маси и 30 000 за ремонт на физкултурен салон

08:33, 16 мар 16 / Политика 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичната община е приготвила 22,5 хил. лв. за пет тенис маси, които ще монтира на открито. Те ще бъдат поставени в три столични парка - Северния, парк „Петър и Павел“ и в градината на „Майчин дом“. Простата сметка показва, че цената на една тенис маса е 4500 лв.

Това става ясно от годишната програма за ремонт на спортната инфраструктура, която общината е разработила. За цялата програма са отделени 400 000 лв.

Почти колкото за тенис маси, общината е отделила и за цялостен ремонт на големия физкултурен салон на 34-о ОУ. За него е предвидила 30 000 лв. С тях ще бъде подменено дюшемето в салона, ще бъдат поставени нови радиатори за отопление и нови лампи. Изцяло ще се ремонтират двете съблекални и тоалетните към тях.

Междувременно 32 000 лв. отиват само за нова подова настилка във физкултурния салон на 2-о СОУ.

163-о СОУ в столицата също ще получи 43 хиляди лева за цялостен ремонт на физкултурния салон. 20 000 са отделени и за ремонт на спортната зала в 93-о СОУ. Ремонтирани ще бъдат и салоните на 192-о СОУ и 10-о СОУ, като за тях са предвидени по 30 хиляди лева.

159-то СОУ в район „Кремиковци“ ще получи 16 хиляди лева за ремонт на осветлението и контактната мрежа в спортната зала в района, която се ползва от училището. Ще бъде подменена и настилката.

По програмата 138 хиляди лева са отделени за направата на шест стрийт фитнес площадки. Едната от тях ще бъде направена в „Студентски град“ пред зала „Христо Ботев“ и ще струва 10 хиляди лева за 81 кв.м площ. За същата площ, но за 25 хиляди лева, общината ще изгради фитнес площадка и в кв. „Курило“ в район „Нови Искър“. 25 хиляди отиват и за фитнес на открито в село Локорско.

Парк „Бял бор“ в район „Илинден“ и парк „Свети Никола“ във „Възраждане“ също ще се сдобият с нови площадки за спорт на открито, които ще струват по 25 хил.лв. Най-скъп ще бъде стрийт фитнесът в кв. „Горна баня“ - 28 000 лв.

Общината е предвидила да задели и 39,5 хил.лв. за аварийни ремонти на спортните площадки.

Програмата за ремонт на спортната инфраструктура през 2016 г. е внесена в Столичния общински съвет от зам.-кмета по културата и спорта Тодор Чобанов. Очаква се тя да бъде одобрена от съвета на редовното му заседание в четвъртък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама