Възстановиха разбита детска площадка в Пловдив

09:30, 16 мар 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Детската площадка, която се намира в междублоковото пространство на бул.”Дунав” №190-194 в квартал ”Гагарин” е била разбита, констатираха служители на район „Северен”.

Площадката беше открита на първи юни 2012 год., с помощта на „Зонта-клуб Пловдив” и учениците от Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване „Христо Ботев” в гр.Пловдив. Тя е интерактивна и изработена изцяло от дърво.

Голяма част от дървените елементи са били изкъртени, оставени са да стърчат опасни пирони и има дупки в конструкцията. Така детското съоръжение става изключително опасно за използване от малчуганите.Предприети са спешни мерки за възстановяване на щетите като са поставени дървени части.  Предстои лакиране и боядисване на цялата дървена конструкция, както и облагородяване на прилежащите й площи.

Сигналът за  разбитата площадка е подаден в Трето РУ Полиция – Пловдив  за предприемане на мерки за предотвратяване на подобни набези.От районната администрацията   призовават гражданите, които станат свидетели на подобни вандалски прояви да сигнализират на  дежурните телефони: 032/ 622 387 и  032/ 954 165.”

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама