Забраната за къмпингуване пада само за година

09:38, 16 мар 16 / Политика 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вместо пълна отмяна на забраната за къмпингуване, депутатите ще гласуват само едногодишното й отлагане, стана ясно от думите на председателя на ресорната комисия в парламента Найден Зеленогорски. Преди дни, след многолюдни протести, лично премиерът Бойко Борисов нареди отмяната на ветото за къмпингуване. Президентът Росен Плевнелиев пък атакува текстовете в Конституционния съд.

“Отмяната на забраната може да стане чрез нов проект за промени в Закона за черноморското крайбрежие. Целта е да се облекчат процедурите за създаване на къмпинги, но и да се въведе ред”, представи визията си Зеленогорски пред БНР.

И посочи, че по темата е разговарял с премиера и с парламентарните групи на ГЕРБ и Реформаторския блок. "От РБ и колегите от комисията смятаме, че по-логично и нормално би било да наложим едно едногодишно отлагане на въвеждането на тези забрани, като през това време да се изгради необходимата стратегия за Черноморието, за туризма, за къмпингуването. Нещо, за което настояваха и природозащитниците", каза председателят на парламентарната комисия.

Депутатите предлагат в рамките на едногодишния срок на отлагане на забраната за къмпингуване да се направи дискусия с природозащитниците, на която да се обсъди дали може да отпадне окончателно забраната, но в същото време да се въведат правила. “В момента всичко, което се случва, е абсолютно безконтролно”, твърди Зеленогорски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама