Белгийската полиция издирва най-малко трима бегълци, спецакцията продължава

11:11, 16 мар 16 / Свят 25 206 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Антитерористичната операция в предградието „Форе“ в белгийската столица Брюксел, започнала в късния следобед във вторник, продължава и в момента, съобщават белгийски и френски медии, като се позовават на премиера на Белгия Шарл Мишел.

Според белгийският вестник „Дерниер Йор“ полицията издирва най-малко трима бегълци, единият от които е сериозно въоръжен и опасен.

За основни заподозрени за вчершната престрелка бяха посочени двамата братя Халед и Ибрахим ел Бакрауи. Те са на възраст 27 и 30 години. И двамата са добре познати на полицията, а единият от тях е обявен за издирване.

Властите в Белгия разпространиха фоторобот на предполагаемия беглец, който е със северноафрикански произход на около 25-28 години. Висок 185 см с добро телосложение.

Засега прокуратурата не дава никаква съществена информация по случая.

Според медиите братятя Ел Бакрауи са с дълги съдебни досиета и присъди за въоръжени обири и тероризъм. Вероятно те са успели да избягат при вчерашната акция, при която бе застрелян предполагаемият терорист, чийто произход, отново по непотвърдени данни, е белгийско-марокански.

Официално бе потвърдено, че операцията в квартал "Форе" в Брюксел е свързана с разследването на ноемврийските атентати в Париж, при които загинаха 130 души.

Уточнява се, че убитят при акцията вчера терорист не е издирваният вече четвърти месец оцелял атентатотр от Париж Салах Абдеслам.

Белгийският премиер съобщи, че за днес е насрочено заседание на съвета по национална сигурност. По неговите думи полицаите, попаднали под обстрел, са били изпратени на адрес, където не се е очаквало да има въоръжени терористи.

За момента е ясно, че има четирима ранени полицаи, сред тях е и френска полицайка.

Двама от ранените униформени вече са освободени за домашно лечение, нито един от пострадалите не е с опасност за житова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама