Трима станаха жертви на телефонни измами в Старозагорско

11:13, 16 мар 16 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима възрастни станаха жертва на телефонни измами вчера в Старозагорско, информираха от ОДМВР.

На 15 март, около 17,00 часа в Първо районно полицейско управление в Стара Загора се явила 66-годишна старозагорка, която заявила, че е жертва на телефонна измама. По – рано през деня, непознат мъж се обадил по телефона и съобщил, че синът ѝ е пострадал и има нужда от лечение. Около 13,30 часа, пред тото пункт предала сумата от 900 лв. на непознат мъж, а час по-късно, пред читалище „Св. Климент Охридски”  сумата от 4000 лв. на същия мъж.

По-късно в 17,26 часа в Раднево е получен сигнал от 83-годишна жена,която заявила, че жертва на телефонна измама. По познатата схема, на домашния ѝ телефон се обадило неизвестно лице, което я въвело в заблуждение по схемата за закупуване на климатици от неин роднина. Малко по-късно, възрастната жена предала пред дома си сумата от 900 лв.

78-годишен мъж от Казанлък също бил измамен. Около 19,15 часа получил обаждане на домашния си телефон от мним служител на полицията, който го въвел в заблуждение, че дъщеря му е катастрофирала и е необходима сумата от 3000 лв. Малко по-късно, възрастният мъж оставил на дръжката на входната врата на жилището си найлонова торбичка със сумата от 630лв.

По трите случая са образувани досъдебни производства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама