Румен Петков: Бай Радан е на власт в енергетиката, а иначе е в опозиция

11:14, 16 мар 16 / Политика 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бай Радан е в опозиция... Да си изтегли тогава зам.-министъра на енергетиката. Защо не изтегля г-н Николай Николов? Той да не е заминал за Китай да договаря ядрени реактори? Това е много интересно.

Това каза в кулоарите на Народното събрание зам.-председателят на АБВ Румен Петков. Думите му са по адрес на лидера на ДСБ Радан Кънев, който от края на м.г. обяви, че е опозиция в 43-ото Народното събрание.

Петков попита защо седи Иван Иванов начело на Комисията за енергийно и водно регулиране и защо Кънев не го изтегли.

„Значи енергетиката, където е интересно, бай Радан е на власт, а в социалната сфера е опозиция. Това, че той се нуждае от медицинско лечение, е негов проблем, но не трябва премиерът да допуска здравното състояние на един или друг да бъде проблем на държавата“, убеден е вторият човек в АБВ.

Според Румен Петков трябва да отпадне мониторинговият доклад на Европейската комисия върху борбата с корупцията и организираната престъпност в България. По думите му една от грешките, които сме направили с Румъния през 2007 г., е да има такъв мониторинг. „Този доклад някои от държавите съвършено откровено го използват за решаване на свои вътрешни проблеми“, прозря той.

Зам.-председателят на АБВ обяви, че има две неща, които всеки български гражданин трябва да види. По думите му бившият правосъден министър на Румъния и настоящ евродепутат Моника Маковей, който е бил отправна точка на съдебната реформа у нас, сега иска да ни обясни, че нашите другари роми са маси и трябва да им се даде да си ситуират румънско малцинство.

„Радан Кънев затова ли я покани в София? За да легитимира румънско малцинство? Тези хора, които я поканиха, имат престъпно отношение към България“, убеден е Румен Петков.

Другото нещо, за което българските граждани трябвало да са наясно, е, че Христо Иванов е обяснявал как ще прави съдебна реформа. Когато излязъл от Министерството на правосъдието, вътре не останал един лист хартия със законова идея.

„Когато човек не може да нарпави нещо, приказките не отменят неговата политическа импотентност“, уточни Петков.

Относно идеята за изучаването в училище на тоталитарния период в България той предложи да се върнем по-назад във времето и да видим колко са изклани преди 1944 г. и там да има смъртни наказания.

„Не може. Това е болестно състояние, на което може да бъде полезен лекар. Аз не мога да коментирам такива идеи“, каза Петков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама