Националното турне на Христо Шопов тръгва от Бургас (видео)

11:38, 16 мар 16 / Култура 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След 15 години отсъствие от театралната сцена, привлечен от драматургията и желанието си да изживее радостта от личния контакт с публиката, актьорът с неподражаем почерк Христо Шопов (син на легендарния Наум Шопов) тръгва на национално турне. Първият град, от който то ще стартира, е Бургас, съобщиха организаторите. На 4 април артистът ще зарадва почитателите си в морския град като главен герой в спектаклите "Човек от Земята" и "Догодина по същото време". На следващия ден е във Варна, а на 6 април – в Добрич.

"Човек от Земята" е разказ за един сън, в който се преплитат спомени от 14 000 години. Авторът - американският писател и сценарист Джеръми Биксби, познат от "Стар Трек" и "Зоната на здрача", умело успява да вмъкне в сюжета ключови теми, свързани с история, философия, антропология, биология и квантова физика. В този еклектичен спектакъл Христо Шопов се превъплъщава в университетския професор Джон Олдман и поднася една забележителна драматургия заедно с колегите си.

Националното турне продължава през цялата 2016 г. През май домакини ще бъдат големите градове на България, сред които Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Русе и др. Към гастрола ще бъде включен и най-новият проект с участието на Христо Шопов и Лилия Маравиля - "Догодина по същото време" - продуцент Владислав Карамфилов.

Извън театралната сцена голяма любов на актьора си остава киното. Носител е на редица наши и международни награди, като за ролята си на Пилат Понтийски във филма на Мел Гибсън "Страстите Христови" получава наградата за най-добър актьор от Филмовия фестивал в Иркутск през 2004 г. Христо Шопов е главно действащо лице в над 70 филма, запечатали във времето изключителни образи, сред които: "Вчера", "Маргарит и Маргарита", "Любовното лято на един льохман", "Очите плачат различно", "Love.net" и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама