Осъдиха пиян шофьор, тръгнал да уволнява бургаски полицаи

12:15, 16 мар 16 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Наказание в размер на 1 г. и 6 месеца „лишаване от свобода“ условно наложи Бургаският районен съд на Атанас Н., съобщиха от Прокуратурата. Той е признат за виновен за две престъпления - за хулиганство при повторност и за противозаконно пречене на орган на власт.

На Атанас Н. е наложена и „глоба“ в размер на 1000 лв. На 39-годишния мъж е определена и пробационна мярка - забрана да напуска дома си за времето от 23.00 часа до 05.00 часа.

Случаят, за който е осъден подсъдимият, е от 30 септември 2014 г. Тогава полицаи от Пето РУ-Бургас са спрели управлявания от Атанас лек автомобил. Подсъдимият е бил във видимо нетрезво състояние. При проверката е отказал да бъде тестван с дрегер и да даде кръвна проба, след което е възпрепятствал служителите на полицията да му бъде съставен административен акт. Той ги е блъскал, обиждал ги е, заплашвал е с уволнение и е оказвал съпротива. Задържането му е извършено след намесата на четирима полицейски служители.

Подсъдимият е осъждан и преди това - за хулиганство и за шофиране след употреба на алкохол, като и в двата случая му е наложено наказание пробация.

Присъдата е постановена по общият ред, като не е окончателна и подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама