Очаквам справедливост, каза Цветан Василев на влизане в съда

12:57, 16 мар 16 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Очаквам справедливост, винаги съм залагал и работил за това”, заяви мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев на влизане в съда в Сърбия, цитиран от bTV.

Днес Висшият съд ще разпита банкера по делото за екстрадиция, като ще се опита да разбере има ли политически мотиви в искането на българската прокуратура. Искането за екстрадиция е на държавното ни обвинение за източени 206 милиона лева от КТБ.

В началото на февруари съдът отложи заседанието си, защото мажоритарния собственик на КТБ беше болен.

Василев се появи минути преди изслушването пред Висшия съд в Белград. Той влезе в сградата с адвоката си Владимир Белянски и охрана.

Други въпроси на журналисти останаха без отговор, като мажоритарният собственик на КТБ каза, че ще коментира след изслушването.

Преди повече от година и половина банкерът Цветан Василев е поискал политическо убежище в Сърбия, съобщи БНТ. Официален Белград, обаче, е отказал да даде политическо убежище на българския финансист с мотива, че като страна, която иска да се присъедини към ЕС, Сърбия не може да предостави убежище на човек, издирван в държава от ЕС.

От сръбски журналисти в Белград БНТ научи, че Василев е поискал и сръбско гражданство. Сърбия не екстрадира свои граждани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама