Нов електронен търг за продажбата на дървесина обяви Северноцентрално държавно предприятие

13:16, 16 мар 16 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След като успешно проведе първия в страната електронен търг за продажба на дървесина, Северноцентрално държавно предприятие обяви ново онлайн наддаване, съобщиха от предприятието.

Кандидати от цялата страна могат да се включат в дистанционната надпревара за закупуването на дървесни материали, добити от държавни гори на територията на Държавно ловно стопанство /ДЛС/ – Воден, при изпълнение на утвърден лесоустройствен проект.

Желаещите да се възползват от съвременната услуга на СЦДП е необходимо да направят само еднократна регистрация, която дава право за участие в този и в следващите електронни търгове на предприятието. Регистрацията се извършва в централното управление на СЦДП в Габрово, където бъдещите участници получават електронен сертификат с гарантирана степен на сигурност, осигуряващ възможността за наддаване. След като това бъде направено,физическото присъствие на купувача повече не се налага, поради което интерес към търговете проявяват субекти от цялата страна.

Онлайн продажбата спестява време и средства на участниците, гарантира по-голяма оперативност и прозрачност. При електронните търгове наддаването е явно и в реално време е видно на сайта на предприятието, но никой от участниците няма информация кои са останалите купувачи. Това гарантира обективност, а също и достигане на суровината до пряк потребител.

Цялата тръжна документация е лесно достъпна на сайта на предприятието - www.scdp.bg, в раздел „Е-услуги”.

Обект на продажба този път са липови трупи с различна дебелина, както и технологична дървесина. Търгът ще се проведе на 29 март и ще започне в 10 ч. на онлайн платформата https://commodity-auction.scdp.bg/.

Аукционът се провежда съобразно наредбата за възлагане на дейности в държавните и общински гори. Средствата от него ще влязат в бюджета на Държавно ловно стопанство - Воден и ще подкрепят дейностите по опазване и поддръжка на горски територии държавна собственост, поддръжка на горски пътища, както и извършване на горскостопански и ловностопански мероприятия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама