"Дунав" иска реванш от ЦСКА в Русе

13:50, 16 мар 16 / Спорт 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръководството на лидера в "Б" група и основен фаворит за промоция във футболния елит у нас ФК "Дунав" отправя покана за приятелска среща с ЦСКА в Русе. "Драконите" искат реванш за загубата в проверката преди началото на пролетния полусезон от "червените".

Припомняме, че тогава дунавци отстъпиха с 0:6 на третодивизионния тим в София, което даде храна за коментари и дори анализи за състоянието на футбола у нас.

"Формата в подготвителния период и по време на редовния сезон в първенството е съвсем различно нещо. Всеки, който разбира поне малко от футбол знае прекрасно, че контролите са за изпробване на различни тактически и др. варианти, както и тестване в определена степен на физическата и психическа готовност на всеки един от състезателите. Затова и ние се стараем да подреждаме програмата си така, че освен официалните ни мачове, да срещаме все повече стойностни отбори. През лятото и през зимата отборът ни срещна в контроли елитните "Черно море" и "Берое", а сега, в паузата на първенството на 26 март приемаме "Ботев" Пловдив в Русе", припомнят от русенския клуб.

В добавка дунавци отбелязват, че въпреки кадровите проблеми по време на лагера на тима на Северното Черноморие и участието му в турнира "Балчик Къп", те са уважили поканата на "армейците" да пътуват за приятелска среща до София.

"Срещу ЦСКА ние играхме четвърти мач в рамките на 7 дни и се принудихме да включим в игра футболисти, които не бяха възстановени и контузени, а някои играха и на непривични позиции. Резултатът е ясен и треньорският щаб и футболистите бяха санкционирани, заради демонстрираната лоша форма. Необходимите поуки са взети и резултатите в официалните мачове го доказват", отбелязват още "небесно сините" от Русе.

С оглед на това от щаба на "драконите" са категорични, че е безпочвено един резултат от контролна среща да продължава да се коментира като нещо съществено и определящо за футбола у нас.

"ФК "Дунав" доказа нееднократно, че заслужава своето място сред най-добрите отбори в България. Ние надиграхме и победихме в почти всички свои официални срещи съперниците си през последните 2 години. Поради това смятаме за недопустимо подценяването на труда на треньорския щаб и футболистите в клуба. Освен това за разлика от немалко от клубовете у нас ФК "Дунав" е изряден данъкоплатец и не дължи нито стотинка на държавата, както и на всички свои бивши и настоящи футболисти и служители", категорични са от клуба.

Поради това "драконите" отправят покана към ЦСКА за нов приятелски мач между двата отбора в Русе, което може да се превърне и в част от празненствата за завръщането на "Дунав" във футболния елит на България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама