Забраниха кушиите на летище „Бършен” за Тодоровден

13:58, 16 мар 16 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тази година на Тодоровден, 19 март, няма да се организират конни надбягвания на летище "Бършен", съобщиха от ръководството на общината. За деня е потърсено съдействие от полицията и съвместно с общинската охрана, няма да се допускат хора и животни за провеждане на състезания по време на празника.

Една от причините е, че в момента тече прокурорска проверка за фаталния инцидент,, случил се на летището преди месец при нерегламентирани гонки с автомобили. „Това налага да се спрат състезателните прояви на пистата и изобщо на територията на летището, с прилежащите мотописта и полигон за конни надбягвания”, поясни зам-кметът Стоян Марков.

По думите на зам-кмета Стефан Кондузов опитът от други години показва, че на този ден не се спазват изискванията за провеждане на надбягване. Включват се живущи от квартал „Надежда” с каруци и коне, които пречат за провеждане на организираното и регламентирано надбягване. А това води до опасност от инциденти и невъзможност да се създаде ред.

„Сливналии няма да бъдат лишени от удоволствието за подобен вид прояви”, увери Марков. На историческата крепост „Туида” е подготвена програма, свързана с Тодоровден, която носи името „Конете на българите” и ще се проведе на 19 март от 10 часа. Ще бъдат представяни традиционни занаяти и обредни хлябове. Ще се направят демонстрации с коне и стрелба с лък.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама