Искат намаление на цената на билета в Пловдив

14:04, 16 мар 16 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските съветници от Патриотичния фронт ще предложат намаляване на цената на билета за масовия градски транспорт от 1 лев на 90 стотинки. На сесията утре ще бъде внесено предложение на кмета Иван Пловдив за промяна на цените и тарифите в масовия градски транспорт, което "патриотите" няма за подкрепят. "В последните три години стойността на най-масовото гориво е паднала с 35 процента, тенденцията е ниските цени да се запазят. В Пловдив няма индексация на цените на билетите спрямо цените на горивата", заяви общинският съветник от ПФ Костадин Гаров.

Групата на ПФ ще предложи и удължаване на времевия билет след въвеждането на електронното таксуване. "Сега кметът е категоричен, че с 1.50 лева ще се пътува 60 минути. Според нас това време не е достатъчно, за да се ползва една линия, да се изчака друг автобус и да се финализира превозът. Проблемът ще стане още по-голям в почивните дни", допълни Гаров.

Идеята на патриотите е удължаване на времето за пътуване на 90 минути. "Според нас този начин ще бъде по-практичен, по-удобен и по-безпроблемен за хората, ползващи масовия градски транспорт", уточни Гаров.

На утрешната сесия опозицията ще предложи и намаление на цената на картата за пътуване в цялата мрежа от 50 на 40 лева. "Мотивът ни е, че хората, които ползват картите, са работещи. Между 44 и 46 лева им струва превозът, ако ползват една линия. По този начин сметката за карта не излиза", завърши Александър Сиди от ПФ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама