Над 2 млн. лв. за спортни дейности през 2016 г. в София

14:16, 16 мар 16 / Спорт 25 636 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
2 200 000 лева е предвидила Столичната община за спортни дейности през 2016 г. Парите ще бъдат разпределени в различни програми. Това заяви председателят на Столичния общински съвет (СОС) и председател на Фондация „София – Европейска столица на спорта“ Елен Герджиков, предаде репортер на София Topnovini.bg.

В столичния бюджет са предвидени и 5 млн. лева, които ще бъдат за чисто нова спортна инфраструктура, отбеляза той. Ще бъде изграден физкултурен салон на 98 ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ до септември месец. С тези пари ще бъде и проектирано и започнато строителството на нова многофункционална спортна зала в 9-та Френска езикова гимназия, както и ще започне строителството на нов физкултурен салон на Първа английска езикова гимназия.

От Столичната община ще изградят 6 нови площадки за стрийт фитнес и ще ремонтират 6 физкултурни салона през тази година. Продължава и поставянето на 5 нови тенис маси в кварталите „Надежда“, „Красна поляна“ и „Сердика“. За около 40 хил. лева ще бъдат ремонтирани 21 от съществуващите вече спортни площадки, каза зам.-кметът на София д-р Тодор Чобанов.

„За радост на софиянци през 2016 г. броят на фитнесите на открито ще нараства и нови почитатели на спорта ще могат да се зарадват с безплатен достъп в паркове и градини в подходяща среда“, каза той.

Чобанов отчете, че през 2015 г. е завършен ремонтът на спортната зала „Триадица“, а в парка „Възраждане“ е изграден спортен комплекс за над 3 млн. лева.

Общинският съветник и председател на Постоянната комисия за децата, младежта и спорта към СОС Татяна Георгиева заяви, че 880 хил. лева са за проектни спортни, младежки и детски дейности.

В годишния календар на общината са предвидени 27 големи спортни мероприятия, като повечето от тях са интердисциплинарни. Тези събития се очаква да бъдат посетени от над 150 хил. столичани, каза Герджиков.

Световното първенство за спортни танци, Европейското първенство по карате за мъже и жени, Открит шампионат по бадминтон, Балканиада по шах за хора с увредено зрение и Спортно шоу по повод 50 г. №1, посветено на легендарния футболист Христо Стоичков са само част от мероприятията в програмата на кмета за 2016 г., за която са отделени 120 хил. лева.

Към спортния календар са включени и инициативите „Спортувай в твоя град“, Обиколка на Витоша 100 км планински маратон и колоездене, Екстрийм фест, Балкански маратон, каза общинският съветник и секретар на Организационния комитет на София 2018 Анатоли Илиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама