Изградиха и възстановиха 100 км пътища на територията на ЮИДП – Сливен

14:18, 16 мар 16 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 100 км пътища са изградени и възстановени по фонд „Инвестиции в горите“ на територията на Югоизточно държавно предприятие – Сливенпрез 2015 година, съобщи зам. - директорът на предприятието Михаил Михайлов. Близо 35 км се намират в граничните райони около Елхово и Болярово. Основен ремонт е направен на около 60 км пътища в различни зони на предприятието през изминалата година.

През тази година се очаква на територията на Югоизточно държавно предприятие в граничните райони да бъдат изградени 30 км пътища. Ще бъде направен и ремонт на пътя, който води от манастир Св. Св. „Константин и Елена“ в село Рогозово до крепостта „Лютица„. Отсечката се намира по горски път в държавните горски територии. Ремонтът на пътя ще улесни придвижването от светата обител към средновековната крепост. 

Държавните горски предприятия извършват отчисления в специален фонд "Инвестиции в горите” за поддържането на пътно-транспортната горска инфраструктура и изграждане на технико-укрепителни съоръжения. Инвестициите в нови пътища и доброто поддържане на съществуващите, дава възможност за равномерно използване на горския ресурс и създава по-добри възможности за екологичен горски и планински туризъм. Чрез направата на нови и ремонт на вече съществуващи горски пътища се облагодетелства туризма и много от туристическите дестинациите към който се стига трудно, получават един по – добър достъп от страна на посетители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама