Патриотичният фронт няма да подкрепи увеличението на Синя зона в Пловдив

14:47, 16 мар 16 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съветниците от групата на ПФ в местния парламент няма да подкрепят предложението на кмета на Пловдив Иван Тотев за увеличение на таксата за паркиране в Синя зона от 1 лев на 1.50 лева.

"Грубите сметки показват, че Община Пловдив ще вземе от джоба на пловдивчани годишно около 2 милиона лева. Но изцяло липсват мотиви за увеличението. Няма анализ за натовареността на зоните –по улици и по часове. Няма и оценка на околната среда след въвеждането на синя зона, защото целта й е да се ограничи паркирането в центъра и да се подобри въздуха", заяви Александър Сиди от ПФ.

Другия голям проблем според него е, че Община Пловдив не създава буферни паркинги. " Предложението ни е от приходите, които се получават да бъдат отделени 30 процента за специален фонд за инвестиции в инфраструктурата за паркирането", каза още Сиди.  

Той ще предложи увеличаване на Синята зона от 1 лева на 1.01 лв. "Така цената ще бъде максимално близка до старата, но и ще предизвикаме обществен дебат, защото по темата няма такъв", допълни общинския съветник.

Идеята на патриотите с цел избягване корупцията и събиране на пари "на ръка" от служителите е въвеждане на електронно таксуване и при паркирането. "В Пловдив има SMS таксуване, кметът каза ще се работи в подобна посока. Ние считаме , че трябва да се закупят апарати за продажба и да се въведе 30-минутно паркиране", каза още Сиди.

Слави Георгиев ще предложи на следваща сесия да се сформира временна комисия , която съвместно със заместник-кмета Димитър Кацарски да разгледа програма да продажба на общински имоти. Целта е да се определят имоти, които да се извадят от продажба и да се изградят като буферни паркинги.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама