Областната комисия подкрепи три искания за финансиране

14:50, 16 мар 16 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три искания за финансиране подкрепи Областната комисия за изпълнение на дейности и задачи, свързани с вземане на решения по целесъобразността на постъпили искания от общини. Исканията са за предоставяне на средства от републиканския бюджет чрез МВК за възстановяване и подпомагане към МС.

На днешното си заседание комисията разгледа и подкрепи повторно искане на Община Павликени за финансиране на дейности по почистването на речното легло на река Ломя край с. Бутово на стойност 225 058 лева и за почистване на речното легло на река „Михалска река” на стойност 280 231 лева.

Членовете на комисията подкрепиха и искане постъпило от Община Велико Търново. То е за предоставяне на целеви средства от републиканския бюджет за неотложни и непредвидени разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия за възстановяване на ул. "Трапезица" и извършване на укрепителни мероприятия на свлачище над същата улица, северно от хълм "Трапезица". Средствата за възстановяване и укрепване са в размер на 349 993 лв.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама