Крадец на 25 г. натрупал 12 присъди, чака следващата в ареста

15:28, 16 мар 16 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мерки за неотклонение „Задържане под стража” наложи Варненският районен съд на двама млади мъже, привлечени като обвиняеми за кражба и опит за кражба в съучастие. През нощта на 6 март те разбили стъкло на „Мерцедес“, паркиран в центъра на Варна, и започнали да прибират различни вещи – маркови маратонки, часовници, очила, МР3 плеър.

Действията им обаче били забелязани от свидетели, които сигнализирали в полицията. Единият крадец е заловен на място, другият – по-късно с част от плячката.

И двамата са действали в условията на опасен рецидив. Единият обвиняем – 25-годишен, вече има 12 влезли в сила присъди за посегателства срещу собствеността на гражданите, съобщиха от съда. Само преди около 2 месеца той бил условно предсрочно освободен от затвора, където изтърпявал поредното си наказание. Сега го заплашват от 3 до 15 години затвор.

Осъждан за кражби е и 23-годишният му съучастник, който ще му прави компания в ареста. Определенията по мерките им за неотклонение подлежат на обжалване в 3-дневен срок пред Варненския окръжен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама