Арх. Радко Тодоров: Търсете инвеститорите за проекта на тютюневия склад

15:46, 16 мар 16 25 2692 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обещаното представяне на новия проект за разрушения тютюнев склад на ул. "Одрин" 8 не се състоя. Визията на бъдещата сграда, която би трябвало да възстанови фасадата на архитектурния паметник, продължава да е загадка за обществеността в Пловдив.

"Инвеститорите няма да се обадят на мен, а на журналистите. В момента не поддържам връзка с фирмата, защото имам достатъчно други обекти, с които се занимавам. Този проект за мен е много стар и не е подновяван, в тази посока трябва да се говори с инвеститорите." Това заяви днес за Пловдив Topnovini.bg арх. Радко Тодоров.

Припомняме, че вчера той потвърди, че е автор на новия идеен проект за разрушения тютюнев склад на улица "Одрин" 8. Също така съобщи, "че яснота за намеренията на собствениците ще бъде дадена в утрешния ден (днес - б.а)".

Архитектът обаче не потвърди,че визуализациите, разпространени вчера от някои медии, изобразяват неговия проект. Той бе категоричен, че не ги е предоставял на никого и не знае как са попаднали в сайтове и социални мрежи. Арх. Тодоров нарече това тотална дезинформация.

Припомняме, че "Пи Джей Трейд АД" е дружеството, което е представило инвестиционни намерения за изграждане на 10-етажен хотел на мястото на тютюневия склад в Пловдив. До този момент инвеститорът запазва пълно мълчание пред медиите, а според твърденията на кмета Иван Тотев от фирмата не контактуват и с общината. Адвокатът на дружеството Георги Илчев също отказва да даде информация по случая.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама