Провериха 40 преместваеми обекта в Сливен, премахват част от тях

16:12, 16 мар 16 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
40 преместваеми обекта в  Сливен са проверени за законност от общинска комисия. Съставени са 32 констативни акта, като са издадени 28 заповеди за премахване. Три обекта са били премахнати доброволно от техните собственици. Това обяви днес заместник – кметът Стефан Кондузов.

„Преместваемите обекти по Ларгото трябва да бъдат разположени по схема, одобрена от главния архитект, каквато в момента няма. Наемателите трябва да имат сключени договори с общината и да си плащат наемите. Оказва се обаче, че на повечето търговци са изтекли договорите, или не отговарят на статута си на преместваеми обекти”, посочи Кондузов.

Заведението на фонтана „Кълбото“ в градинката „Татар Мезар“ ще бъде премахнато. Изпратена е покана на собственика, но той не я е приел. След изтичане на законовия срок ще се пристъпи към принудително премахване на обекта, каза зам.-кметът в отговор на журналистически въпрос.

За бъдеще общината обмисля проектиране на еднотипни преместваеми обекти, които да бъдат в унисон с градската среда. „Най вероятно ще останат само павилионите за продажба на вестници. За празници ще има подвижни павилиони по главната улица на Сливен, но те също трябва да се изграждат по определен законов ред”, каза още Кондузов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама