Кметският екип на Ветово призова ГЕРБ да отстрани общинар, спъвал работата на местния парламент

16:25, 16 мар 16 / Политика 25 694 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На пресконференция днес кметският екип на Община Ветово, начело с кмета Георги Георгиев и неговите заместници Исмаил Селим и Ивайло Кадишев, представиха декларация, с която призовават политическото ръководство на партия "ГЕРБ" да отстрани своя общински координатор Димитър Денев, заради "работата му срещу интересите на населението". 

Декларацията идва в следствие на дългогодишни трудности в работата на Общински съвет - Ветово, обясниха управниците, и е насочена против действията на общинарите от ГЕРБ и ДПС, чиито действия са попречили вече трета година да бъде гласуван бюджет на Общината. 

"В момента в работата на Общински съвет - Ветово тоталитарно се налагат мненията и идеите на лидерите на двете политически групи - Димитър Денев от ГЕРБ и Мехмед Мехмед от ДПС, който е и председател на ОбС - Ветово. Инициатор и генератор на идеите е г-н Денев, а реализацията се осъществява с помощта на г-н Мехмед", започва текста на декларацията. Авторите допълват, че действия на двамата са започнали да стават очевидни през втората половина на мандат 2011-2015, когато с лека ръка са били загърбени интересите на гражданите за сметна на лични им амбиции. Приложени са и примери, като неприемането на Бюджета на Общината за 2015 г., забавяне на приемането му за 2014 г., блокиране на проекти, и други.

Заради продължаващите проблеми, кметът Георгиев е свикал събиране с участието на жители от цялата общината, без значение от тяхната политическа принадлежност, за да бъдат обсъдени проблемите и възможните им решения. Там е била прочетена и декларацията, която е била подписана от над 260 човека. Гражданите са имали възможност да изразят и своето мнение по различни въпроси и проблеми на управлението, а кметският екип ги е запознал с актуалната обстановка в местната власт. 

Георгиев обаче коментира, че не е важно да се събират подписки или да се настройват хората срещу определени партии, а че трябва да се търсят общи решения, и да се загърбят личните пристрастия. Той заяви, че няколко пъти са били изпращани официални писма към представители на ГЕРБ и ДПС с покана за обща среща с цел изглаждане на разногласията и отблокиране работата на местния парламент. В отговор обаче са получили "изключително несериозни обяснения и оправдания, че проблемите се разглеждат по време на постоянните общински комисии".

Георги Георгиев заяви, че всичко това е в следствие на личната вражда на Денев спрямо него, след като е бил освободен от длъжността заместник-кмет заради неизпълнение на служебните си задължения. "Целта е с всички сили и средства да се пречи и да се покаже, че общинската администрация не работи", категоричен бе Георгиев. 

Припомняме, че през ноември Георги Георгиев бе преизбран за 5-ти мандат като кмет на Община Ветово, с преднина от едва 14 гласа пред Мехмед Мехмед от ДПС. До преди две години ГЕРБ подкрепяше кандидатурата му като независим кандидат, но през февруари 2014 г. от партията официално снеха доверието си и оттеглиха подкрепата за него. По-късно от партията, в лицето на общинския координатор Димитър Денев, оспорваха пред съда резултатите от местните избори през 2015 г. Водят се и множество дела срещу решения на Общинския съвет. 

Пълният текст на декларацията можете да прочетете в прикачените документи (страници 1, 2, 3).

Веднага след това от общинското ръководство на ГЕРБ - Ветово излязоха със своя декларация, в която призоваха кметът Георги Георгиев да понесе отговорност и да подаде оставка. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама