Съдят рецидивист с 12 присъди за кражба на колело

17:22, 16 мар 16 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
45-годишният пловдивчанин Никола М. ще бъде съден за кражба на велосипед. Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу него за отнемане на чужда движима вещ с намерение противозаконно да я присвои, при условията на опасен рецидив – престъпление по чл. 196 ал. 1 т. 2 във връзка с чл. 195 ал. 1 т. 4 във връзка с чл. 194 ал. 1 във връзка с чл. 29 ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от прокуратурата.

На 20 юни 2015 г. чрез използване на ножовка, Никола е откраднал велосипед на стойност 120 лв. Гражданин оставя колелото във вход на кооперация на бул. "Цар Борис Трети Обединител". За да предотврати кражба, го заключва с метална верига през колелото и рамката. Малко след това покрай кооперацията минал Никола, който бил употребил алкохол и носил в себе си метална ножовка. Той харесал велосипеда, прерязал металната верига, и потеглил към близкото с. Ягодово. Там на случаен жител на селото, който бил пред къщата си, предложил колелото и го продал за 80 лв. През юли 2015 г. при проведена беседа на служители на 4 РУ на МВР-Пловдив с Никола, по повод на друга извършена от него кражба, той направил самопризнание за откраднатия велосипед.

Рецидивистът е осъждан общо 12 пъти за кражби. Последното му осъждане е през 2013 г., като му е било наложено наказания от Районен съд-Пловдив в размер на една година и седем месеца при първоначален "строг режим". Никола понастоящем се намира в затвора в гр. Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама