Николай Радев пита кмета за "инвеститорското варварство" с тютюневия склад

17:47, 16 мар 16 / Политика 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В питане към кмета Иван Тотев председател на групата съветници на БСП Николай Радев, поставя актуалния въпрос за "инвеститорското варварство" спрямо сградата на ул. "Одрин" №8, построена преди 100 години и попадаща в обхвата на групов паметник Историческа зона "Филипопол - Тримонциум - Пловдив".

"При този статут всяко обновление, ремонт или нов строеж трябва да бъде съгласувано с Националния институт за опазване на недвижимите културни ценности", коментира Радев.

Той акцентира и върху факта, че дни преди посегателството върху тютюневия склад бе съборена от частен инвеститор и друга сграда - паметник на културата на ул. "Цар Асен", което според него е и поредно доказателство, че на територията на Община Пловдив няма действия по опазване на архитектурните културни ценности.

Според него кметът трябва да отговори и на други важни въпроси - съществува ли регистър на сградите - паметници на културата в града и какво е предприела Общината, за да не се повтарят в бъдеще подобни варварски деяния.

Николай Радев припомня, че такова питане е поставил в Народното събрание и депутатът Георги Търновалийски. "Целта ни е не само да се установят виновните за проблема, но и се да задейства система от мерки, непозволяващи подобни действия", обяснява в заключение той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама