Дядото, който продаде магарето си, за да плати глоба, направи дарение на 8-годишно момче

20:24, 16 мар 16 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дядо Асен Канджев, който преди месеци продаде магарето си, за да плати глоба към Горското в Благоевград, направи дарение за 8-годишно момченце. Детето страда от детска церебрална парализа и прекарва 80% от живота си в количката.

Всъщност, за да може дядо Асен да извърши тази добрина, добрини извършиха много други хора. Те изпратиха финансови средства по специално открита банкова сметка, чрез която всеки можеше да помогне на възрастния мъж от благоевградското село Церово. Общата сума, която бе събрана по време на благотворителната акция бе 3 910 лева. 

Родителите на малкия Деян са трогнати от жеста. Бащата споделя, че с парите ще купят нова количка, защото старата се счупила преди няколко дни. 

А за 72-годишният мъж ще остане удовлетворението от факта, че е направил нещо изключително добро. Твърди, че е свикнал да живее скромно и тези пари не му трябват. Ще е щастлив обаче, ако види Деян оздравял. 

Както Topnovini.bg писа, случаят на дядо Асен предизвика изключително голям обществен отзвук. Преди месец ви разказахме как той е получил глоба от 100 лева заради това, че е отсякъл дърво, което пречило на зеленчуковата му градина. Това го принудило да продаде магарето си и с парите да плати акта. Съдбата му разчувства много хора, които отвориха сърцата си и заедно събраха една наистина немалка сума за отрицателно време. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама