Рушен Риза: В ДПС искаме предсрочни избори и Доган обратно като лидер

20:39, 16 мар 16 / Политика 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ние сме опозиция, ние сме за това управление да падне и да дойдат парламентарни избори, колкото по-рано толкова по-добре. Това каза съпредседателят на ДПС Рушен Риза в участие по БНТ.  Според него почетният лидер на партията Ахмед Доган има обичта и уважението на всички подкрепящи ДПС и те биха се радвали той да се върне като "оперативен лидер".

Риза заяви още, че в държавата "има неуправляем хаос, защото няма как една партия, която се брои, че е част от управляващата коалиция, хем да е част от коалицията, хем да е против коалицията".

За Лютви Местан и партията му ДОСТ Риза каза, че е "лесно, когато получиш нещо наготово. Но да видим да тръгне нещо да създаде от нулата". Рушен Риза коментира още, че в Турция "всичко е спокойно" по отношение на избирателите на ДПС. По думите му има неправителствени изселнически организации, които създават напрежение, защото са по-близо до една или друга политическа партия. След направена обиколка на делегация от ДПС е станало ясно, че една - две организации от 150 са станали съюзници на Местан, обясни Риза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама