Иван Петков пита Иван Тотев дали ще има единна система за видеонаблюдение в Пловдив

20:59, 16 мар 16 / Политика 25 474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На сесията утре общинският съветник от БСП Иван Петков ще отправи питане към кмета Иван Тотев, свързано с дейността на ОП "Общинска охрана", съобщиха от БСП – Пловдив.

"За гражданите на Пловдив остава неяснo колко струва реално охраната на всеки обект годишно и защо тези разходи не се начисляват директно в съответния обект", мотивира питането си социалистът. Общинска охрана се грижи за сигурността на редица големи културни обекти и сгради като Общински съвет, Колодрума, Дом на културата "Борис Христов", Античния театър, Римския стадион, училища, детски градини, редица градини и паркове. За тази дейност годишно от бюджета се заделят 3 млн. лв.

Питането си Петков обвързва още с функциите на Общинска полиция и ефективността от видеонаблюдение. "Ще бъде ли изградена единна система, включваща камерите в район "Северен", камерите в Центъра за управление на трафика, камерите в ОП "Паркиране и репатриране" и планираната мрежа от камери в Пловдив?", пита още той.

По негово мнение е необходимо поставянето на информационни табели на охраняваните обекти с цел превенция срещу престъпността.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама