Шуменецът Християн Тотев за втори път стана световен шампион по муай тай

21:28, 16 мар 16 / Спорт 25 741 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Християн Тотев отново покори световния връх и спечели шампионската титла по муа тай в категория до 91 килограма на първенството на планетата в Тайланд.

Другият шуменец, който участва в надпреварата в Тайланд, Пламен Борисов се окичи с бронзов медал при най-тежките състезатели в категория 91+ кг.

Треньорът на двамата шуменци Галин Методиев каза, че все още не знае подробности за силното представяне на двамата състезатели от СК „Шуменска крепост”. Той очаква утре да осъществи контакт с тях, а след това ще даде и подробности за боевете и съперниците, които шуменци са преминали, за да стигнат до медалите.

На световното първенство по муай тай през миналата година Християн Тотев за първи път спечели титлата в категория до 91 кг, а Пламен Борисов се окичи със сребро при най-тежките.

Християн Тотев стана спортист на Шумен за 2015 година, а съотборникът му Пламен Борисов взе второто място в класаията. Треньорът Галин Методиев пък бе избран за №1 на града.

Четири световни титли завоюва България на първенството на планетата по муай тай през 2016 година.

Кристиян Георгиев донесе първата титла за отбора, след него 35-годишният Димитър Илиев завоюва шампионското място. Последваха и титлите на Християн Тотев и Милен Маринов. Теодора Кирилова и Сергей Александров са със сребърни отличия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама