Неизвестни благодетели платиха глобата на баба Божия от Самуилово

22:03, 16 мар 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Неизвестни благодетели са платили глобата, която съдът наложи на 82-годишната баба Божия от петричкото село Самуилово. Тя беше обвинена в отглеждането на наркотични вещества.

Преди няколко дни анонимните дарители се свързали с адвоката на възрастната жена и заявили, че те ще поемат ангажимента да заплатят санкцията.

Защитникът на баба Божия Марио Биков съобщи, че и той не знае кои са извършителите на благородната постъпка. Потърсили само номера на делото, за да изчистят задължението на старицата.

"Добре е, че помогнаха на старата жена, за която тази сума бе непосилна”, коментира адвокат Биков и допълни, че е информирал хората за дълга на клиентката му от 800 лева за съдебни разноски, но те пожелали да платят само глобата.

Кметът на селото Кирил Стоянов потвърди, че столичани са дали 1 000 лева на съселянката му, но и той не знае кои са. Не се представили и пред него.

Както Topnovini.bg писа, преди няколко месеца приключи 3-годишната съдебна сага, която завърши с глоба от 1 000 лева за баба Божия. Така тя отърва затвора. Тогава възрастната жена трябваше да плати 1 800 лева със съдебните разходи, но сумата за нея беше непосилна. Пенсията в размер на 170 лева е единственият й доход. Към момента дългът й е 800 лева. "Ходенето по мъките" за бабата започна преди години когато полицаи откриха марихуана в градината й на няколко пъти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама