Станилия Стаменова се включва в мача на звездите в Пловдив

15:24, 23 мар 16 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спортист №2 на България за 2015 година Станилия Стаменова е последната звезда от друг спорт, която ще се включи в каузата “Аз обичам баскетбола”. Както вече е известно, 3х3 турнирът между знаменитости ще бъде част от Престиж Мача на звездите, който ще се състои на 27 март 2016 година, неделя от 15:00 часа, в спортна зала “Колодрума” в Пловдив.

Състезатели от най-различни спортове ще облекат баскетболни потници, за да подкрепят инициативата на организаторите на Престиж Мача на звездите и Българска федерация баскетбол, целяща да върне публиката в баскетболните зали и да привлече младежите към спорта с оранжевата топка. За успешен финал на инициативата ще се счита домакинство на България на Евробаскет 2021 за мъже.

Компания на световната и европейската шампионка на кану Стаменова на игрището ще правят легендата на родната спортна гимнастика Йордан Йовчев, футболист №1 на България за 1999 г. и бивш халф на представителния ни тим, а доскоро и спортен директор на "канарчетата" Александър Александров-Кривия, най-успешната българска волейболистка от 90-те години на ХХ-и и началото на ХХI век Антонина Зетова, капитанът на футболния Локомотив Пловдив Мартин Камбуров и нападателят на Ботев и националния ни отбор Тодор Неделев.

Организаторите ще направят още един жест към зрителите и към спорта за хора с увреждания. Непосредствено след Престиж Мача на звездите демонстративен двубой ще изиграят спортистите на инвалидни колички от Ротаракт клуб „София–Балкан“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама