Започва понижение на речните нива

07:20, 27 мар 16 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология днес на места ще превали дъжд, в планините - сняг, количествата ще са между 3 и 8 л/кв.м. В понеделник вероятността за валежи е малка. 

Въз основа на метеорологичната прогноза, обработената хидрологична информация и моделираните водни количества от НИМХ – БАН в Дунавския басейн от днес и утре се очаква реките постепенно да се понижават.

Моделът за водосбора на р. Янтра прогнозира за  27 и 28 март, че водните количества ще бъдат над средно многогодишната стойност. Днес и утре водните нива ще се понижават и водните количества ще бъдат под прага за внимание.

Моделът за водосбора на р. Русенски Лом прогнозира, че водно количество в долното течение на реката на 27, 28 и 29 март ще бъде над средно многогодишната стойност, водните количества ще бъдат под прага за внимание.        

Нивото на р. Дунав в по- голямата част на българския участък на реката се повишава. Прогноза за водния стоеж при Русе за 28 март е за покачване с 9 cm, очаквано ниво - 592 cm. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама